JONG-VOLWASSEN EN DAN?


.... Heel wat ouders hebben ondertussen jongvolwassen, hechtingsgestoorde, bodemloze kinderen.
Wij, de vereniging Wat Nu?, die in Vlaanderen de belangen van de adoptieouders-met-probleem-kinderen probeert te begeleiden, zijn op zoek naar getuigenissen van ouders hoe het verder met die "kinderen" gaat wanneer zij, al dan niet gehuwd, kinderen krijgen. Daar is tot nu toe nergens onderzoek naar gedaan.
Om de ouders beter te kunnen begeleiden en een meer uitgebreid onderzoek te kunnen stimuleren zijn we op zoek naar zoveel mogelijk getuigenissen over het verloop van het opvoedingsproces, de houding tegenover de "grootouders" van de kleinkinderen, van de moeder ten opzichte van haar kinderen .... alle ervaringen zijn welkom.
U mag die ons toesturen, desnoods naamloos, of ons mailen op
.

Bij Prof. Hoksbergen deed ik een navraag en kreeg ik het volgende antwoord:
Literatuur hieromtrent is mij helaas niets bekend. Wel weten we dat deze adoptiemeisjes graag iets van zichzelf willen hebben, de baby wordt daarvoor gebruikt. Interessant om een onderzoek te doen naar de effectiviteit van het opvoedingsproces vanuit deze meisjes. Ik ben niet bij voorbaat negatief indien er sociale ondersteuning is voor het nieuwe gezinnetje en er ook een vader bestaat. Maar liever zie ik dat pas met kinderen wordt begonnen als de meisjes tegen de 30 zijn en een vast partner hebben.

Hartelijke dank voor Uw bereidwillige medewerking.

Wat Nu? vzw
Postbus 4
B-1785 Merchtem
BelgiŽ
Tel.: 0491 08 34 72


Update: 21/10/09